Европейската комисия (ЕК) одобри проект Интегриран столичен градски транспорт – фаза

...
 Европейската комисия (ЕК) одобри проект Интегриран столичен градски транспорт – фаза
Коментари Харесай

ЕК одобри първия голям проект по ОПРР 2014 – 2020 за „Интегриран градски транспорт – фаза II“ на Столична община

 Европейската комисия (ЕК) утвърди план „ Интегриран столичен градски транспорт – фаза II “ на Столична община, който е " огромен “ план по смисъла на член 100 от Регламент (ЕО) № 1303/2013 г. и се финансира в границите на процедура BG16RFOP001-1.001-039 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014 – 2020 ” на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ (ОПРР) 2014 – 2020 г.  http://bgregio.eu/novini/1603/evropeyskata-komisiya-odobri-parviya-golyam-proekt-po-oprr-2014-2020-za-integriran-stolichen-gradski-transport---faza-ii--na-stolichna-obshtina.aspx

Общата стойност на плана е в размер на 125 млн. лева, от които 107,3 млн. лева е безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма “Регионално развитие”.

Основните действия, включени в плана, са свързани с реорганизация на трамваен релсов път по ул. “Каменоделска “ – от кръстовището с бул. " К. Стоилов " до извънредно трамвайно ухо " Орландовци ", реорганизация на трамваен релсов път по бул. “Цар Борис III “ – от ухо “Княжево “ до ухо “Съдебна палата “, закупуване на 13 нови нископодови съчленени трамвайни мотриси и надграждане на интелигентната система за ръководство на трафика и на съществуващата система за информация на пасажерите в действително време.

Проектът цели поощряване използването на електротранспорта като по този метод ще способства за решение на проблемите в столицата, свързани с увеличаващия се трафик денем, възходящите тапи, ниската скорост на напредване, пътнотранспортни катастрофи, високи концентрации на въглероден диоксид и други нездравословни излъчвания, звук и така нататък

Изпълнението на плана ще способства за реализирането на цялостната тактика за развиване на интегриран столичен градски превоз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР